Effect of the addition of blueberries on selected physicochemical and sensory properties of yoghurts
Sažetak: U radu je istražen utjecaj dodatka borovnica i šećera na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva jogurta nakon 1, 10 i 20 dana skladištenja u hladnjaku. Ispitana je pH-vrijednost, udio ukupne čvrste tvari, proteina, masti i pepela, viskoznost, sinereza, Hunter L, a i b vrijednosti, okus, te...
Permalink: | http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717073/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 4 ; str. 434-441 |
Glavni autor: | Cinbas, Asuman (-) |
Ostali autori: | Yazici, Fehmi (-) |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |
LEADER | 01720caa a2200289 ir4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000717073 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20120910110839.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 091023s2008 ci ||| ||eng | ||
035 | |9 (HR-ZaNSK)719645 | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000717073 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a eng |b hrv | |
042 | |a croatica | ||
080 | |a 664 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Cinbas, Asuman | |
245 | 1 | 0 | |a Effect of the addition of blueberries on selected physicochemical and sensory properties of yoghurts / |c Asuman Cinbas and Fehmi Yazici. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 30 jed | ||
520 | 8 | |a Sažetak: U radu je istražen utjecaj dodatka borovnica i šećera na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva jogurta nakon 1, 10 i 20 dana skladištenja u hladnjaku. Ispitana je pH-vrijednost, udio ukupne čvrste tvari, proteina, masti i pepela, viskoznost, sinereza, Hunter L, a i b vrijednosti, okus, tekstura, izgled i boja uzoraka. Maseni udjeli borovnica i šećera te vrijeme skladištenja bitno su utjecali na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva jogurta. Dodatak borovnica povećao je sinerezu i smanjio pH-vrijednost, udio masti, proteina i pepela, te viskoznost i bjelinu jogurta. Dodatak šećera poboljšao je samo okus jogurta. Kušači su prema okusu, teksturi, izgledu i boji najbolje ocijenili uzorke jogurta s 25 % borovnica i 4 % šećera | |
653 | 0 | |a Borovnica |a Jogurt |a Šećer | |
700 | 1 | |a Yazici, Fehmi | |
773 | 0 | |t Food technology and biotechnology |x 1330-9862 |g 46 (2008), 4 ; str. 434-441 |w nsk.(HR-ZaNSK)000174173 | |
981 | |b B09/08 |p CRO | ||
998 | |a luko091023 |c vol2o120912 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://www.ftb.com.hr/ |y Food technology and biotechnology |