Quantification of organic acids in fermented shrimp waste by HPLC
Sažetak: U ovom je radu opisana brza i pouzdana metoda određivanja masenog udjela organskih kiselina u fermentiranim otpacima od škampa. Određen je maseni udio mliječne, octene i limunske kiseline HPLC metodom s UV detekcijom na koloni Extrasil ODS 5 μm, 250×4,6 mm (mobilna faza: ultračista voda čij...
Permalink: | http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717097/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 4 ; str. 456-460 |
Glavni autor: | Sanchez-Machado, Dalia Isabel (-) |
Ostali autori: | Lopez-Cervantes, Jaime (-), Martinez-Cruz, Oliviert |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |
LEADER | 01804caa a2200301 ir4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000717097 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20190729162616.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 091023s2008 ci ||| ||eng | ||
035 | |9 (HR-ZaNSK)719669 | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000717097 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a eng |b hrv | |
042 | |a croatica | ||
080 | |a 66 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Sanchez-Machado, Dalia Isabel | |
245 | 1 | 0 | |a Quantification of organic acids in fermented shrimp waste by HPLC / |c Dalia Isabel Sánchez-Machado, Jaime López-Cervantes and Oliviert Martínez-Cruz. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 29 jed. | ||
520 | 8 | |a Sažetak: U ovom je radu opisana brza i pouzdana metoda određivanja masenog udjela organskih kiselina u fermentiranim otpacima od škampa. Određen je maseni udio mliječne, octene i limunske kiseline HPLC metodom s UV detekcijom na koloni Extrasil ODS 5 μm, 250×4,6 mm (mobilna faza: ultračista voda čija je pH-vrijednost prilagođena pomoću metafosforne kiseline na pH=2,1, brzina protoka 0,6 mL/min, temperatura kolone 30 °C, valna duljina detekcije 210 nm). U tim se uvjetima postiglo najbolje iskorištenje mliječne kiseline (97,5 %) i ponovljivost metode (6,2 %). Dokazano je da organske kiseline mogu sačuvati kakvoću i hranjivu vrijednost fermentiranih otpadaka od škampa | |
653 | 0 | |a Škampi |a Fermentirani ostatak |a HPLC |a Organske kiseline |a Mliječna kiselina |a Kvantifikacija | |
700 | 1 | |a Lopez-Cervantes, Jaime | |
700 | 1 | |a Martinez-Cruz, Oliviert | |
773 | 0 | |t Food technology and biotechnology |x 1330-9862 |g 46 (2008), 4 ; str. 456-460 |w nsk.(HR-ZaNSK)000174173 | |
981 | |b B09/08 |p CRO | ||
998 | |a luko091023 |c vol2o120910 |b mili1907 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://www.ftb.com.hr/ |y Food technology and biotechnology |