A novel thermo-alkalitolerant endoglucanase production using cost-effectivea agricultural residues as substrates by a newly isolated Bacillus sp
Iz razgrađene lignocelulozne biomase izoliran je soj Bacillus sp. NZ, iznimno tolerantan na povećanje pH-vrijednosti i umjereno otporan na povišenu temperaturu. S pomoću toga soja proizvedena je nova endoglukanaza, čija je aktivnost i nadalje bila velika pri povišenoj temperaturi i povećanoj pH-vrij...
Permalink: | http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000757389/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 47 (2009), 4 ; str. 435-440 |
Glavni autor: | Nizamudeen, Sheikh (-) |
Ostali autori: | Bajaj, Bijender K. (-) |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |
LEADER | 01418caa a2200277 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000757389 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20190606165247.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 110203s2009 ci | |||| ||eng | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000757389 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
042 | |a croatica | ||
044 | |a ci |c hr | ||
080 | |a 66 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Nizamudeen, Sheikh | |
245 | 1 | 2 | |a A novel thermo-alkalitolerant endoglucanase production using cost-effectivea agricultural residues as substrates by a newly isolated Bacillus sp. / |c Sheikh Nizamudeen, Bijender K. Bajaj. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 24 jed. | ||
520 | |a Iz razgrađene lignocelulozne biomase izoliran je soj Bacillus sp. NZ, iznimno tolerantan na povećanje pH-vrijednosti i umjereno otporan na povišenu temperaturu. S pomoću toga soja proizvedena je nova endoglukanaza, čija je aktivnost i nadalje bila velika pri povišenoj temperaturi i povećanoj pH-vrijednosti. | ||
653 | 0 | |a Lignoceluloza |a Biomasa |a Pšenične mekinje |a Poljoprivredni otpad |a Biokonverzija |a Bakterije |a Bacillus sp. |a Endoglukanaza |a Povišena temperatura |a pH-vrijednost | |
700 | 1 | |a Bajaj, Bijender K. | |
773 | 0 | |t Food technology and biotechnology |x 1330-9862 |g 47 (2009), 4 ; str. 435-440 | |
981 | |b B15/09 |p CRO | ||
998 | |a rado110203 |c vol1o130222 |b mili1906 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/ftb |y Food technology and biotechnology |