A novel thermo-alkalitolerant endoglucanase production using cost-effectivea agricultural residues as substrates by a newly isolated Bacillus sp

Iz razgrađene lignocelulozne biomase izoliran je soj Bacillus sp. NZ, iznimno tolerantan na povećanje pH-vrijednosti i umjereno otporan na povišenu temperaturu. S pomoću toga soja proizvedena je nova endoglukanaza, čija je aktivnost i nadalje bila velika pri povišenoj temperaturi i povećanoj pH-vrij...

Full description

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000757389/Details
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
47 (2009), 4 ; str. 435-440
Glavni autor: Nizamudeen, Sheikh (-)
Ostali autori: Bajaj, Bijender K. (-)
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology
LEADER 01418caa a2200277 i 4500
001 NSK01000757389
003 HR-ZaNSK
005 20190606165247.0
007 ta
008 110203s2009 ci | |||| ||eng
035 |a (HR-ZaNSK)000757389 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 66  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Nizamudeen, Sheikh 
245 1 2 |a A novel thermo-alkalitolerant endoglucanase production using cost-effectivea agricultural residues as substrates by a newly isolated Bacillus sp. /  |c Sheikh Nizamudeen, Bijender K. Bajaj. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 24 jed. 
520 |a Iz razgrađene lignocelulozne biomase izoliran je soj Bacillus sp. NZ, iznimno tolerantan na povećanje pH-vrijednosti i umjereno otporan na povišenu temperaturu. S pomoću toga soja proizvedena je nova endoglukanaza, čija je aktivnost i nadalje bila velika pri povišenoj temperaturi i povećanoj pH-vrijednosti. 
653 0 |a Lignoceluloza  |a Biomasa  |a Pšenične mekinje  |a Poljoprivredni otpad  |a Biokonverzija  |a Bakterije  |a Bacillus sp.  |a Endoglukanaza  |a Povišena temperatura  |a pH-vrijednost 
700 1 |a Bajaj, Bijender K. 
773 0 |t Food technology and biotechnology  |x 1330-9862  |g 47 (2009), 4 ; str. 435-440 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a rado110203  |c vol1o130222  |b mili1906 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/ftb  |y Food technology and biotechnology