Screening of various organic substrates and the development of a suitable low-cost fermentation medium for the production of α-amylase by Bacillus subtilis

U radu je ispitana proizvodnja ekstracelularne amilaze fermentacijom na čvrstoj podlozi s pomoću Bacillus subtilis. Optimirani su različiti parametri za maksimalnu proizvodnju amilaze.

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000757312/Details
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
47 (2009), 4 ; str. 364-369
Glavni autor: Ozdemir, Sadin (-)
Ostali autori: Güven, Kemal (-), Baysal, Zubeyde, Uyar, Fikret
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology
LEADER 01462caa a2200325 i 4500
001 NSK01000757312
003 HR-ZaNSK
005 20160219142511.0
007 ta
008 110203s2009 ci | |||| ||eng
035 |a (HR-ZaNSK)000757312 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 57  |2 MRF 1998. 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Ozdemir, Sadin 
245 1 0 |a Screening of various organic substrates and the development of a suitable low-cost fermentation medium for the production of α-amylase by Bacillus subtilis /  |c Sadin Özdemir, Kemal Güven, Zübeyde Baysal and Fikret Uyar. 
246 3 |a Screening of various organic substrates and the development of a suitable low-cost fermentation medium for the production of alpha-amylase by Bacillus subtils 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 29 jed. 
520 |a U radu je ispitana proizvodnja ekstracelularne amilaze fermentacijom na čvrstoj podlozi s pomoću Bacillus subtilis. Optimirani su različiti parametri za maksimalnu proizvodnju amilaze. 
653 0 |a Bacillus subtilis  |a Alfa-amilaza  |a Fermentacija 
700 1 |a Güven, Kemal 
700 1 |a Baysal, Zubeyde 
700 1 |a Uyar, Fikret 
773 0 |t Food technology and biotechnology  |x 1330-9862  |g 47 (2009), 4 ; str. 364-369 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a rado110203  |c vol1o130222 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/ftb  |y Food technology and biotechnology