Detekcija histamina u uzorcima konzervirane i svježe ribe

Histamin (eng. scombrotoxin) nastaje djelovanjem enzima histidin dekarboksilaza, koju proizvode različite bakterije, na aminokiselinu histidin, a otrovanje ljudi se javlja kao rezultat konzumacije hrane s visokom koncentracijom histamina. Komercijalni uzorci konzervirane i svježe ribe analizirani su...

Full description

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001041849
Matična publikacija: Meso (Online)
20 (2018), 4 ; str. 325-330
Glavni autori: Kriještorac, Iman (Author), Kapo, Naida, Smajlović, Ahmed, veterinar
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.31727/m.20.4.1
Hrčak

Održavanje sustava u tijeku

Sustav je trenutačno nedostupan zbog održavanja.

Zapisi o posjedovanju i primjercima trenutačno nisu dostupni. Za više informacija kontaktirajte osoblje knjižnice ili pošaljite upit administratoru:

informacijski.centar@nsk.hr

Internet

https://doi.org/10.31727/m.20.4.1
Hrčak