Detekcija histamina u uzorcima konzervirane i svježe ribe
Histamin (eng. scombrotoxin) nastaje djelovanjem enzima histidin dekarboksilaza, koju proizvode različite bakterije, na aminokiselinu histidin, a otrovanje ljudi se javlja kao rezultat konzumacije hrane s visokom koncentracijom histamina. Komercijalni uzorci konzervirane i svježe ribe analizirani su...
Permalink: | http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001041849 |
---|---|
Matična publikacija: |
Meso (Online) 20 (2018), 4 ; str. 325-330 |
Glavni autori: | Kriještorac, Iman (Author), Kapo, Naida, Smajlović, Ahmed, veterinar |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/m.20.4.1 Hrčak |
Održavanje sustava u tijeku
Sustav je trenutačno nedostupan zbog održavanja.
Zapisi o posjedovanju i primjercima trenutačno nisu dostupni. Za više informacija kontaktirajte osoblje knjižnice ili pošaljite upit administratoru:
Internet
https://doi.org/10.31727/m.20.4.1Hrčak