Prehrana i kultura

Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/ffzg.KOHA-OAI-FFZG:202452/TOC
Glavni autori: Mennell, Stephen (-), Murcott, Anne (Author), Otterloo, Anneke H. van
Ostali autori: Schramadei, Lidija (Translator)
Vrsta građe: Knjiga
Jezik: hrv
Impresum: Zagreb : Naklada Jesenski i Turk : Hrvatsko sociološko društvo, 1998.
Nakladnička cjelina: Biblioteka Revije za sociologiju
Predmet:
Sadržaj:
  • II. Razvitak kulinarskih kultura
  • III. Etnološko istraživanje hrane
  • IV. Nutricionistički trendovi
  • V. Vjerovanje i praksa o prehrani i zdravlju: laičko shvaćanje
  • VI. Poremećaji u prehrani
  • VII. Modeli konzumiranja hrane
  • VIII. Nestašica i obilje
  • IX. Prehrambena tehnologija i njezin utjecaj
  • X. Utjecaj kolonijalizma i migracija na prehranu
  • XI. Javna sfera: profesionalni kuhari i prehrana izvan doma
  • XII. Kuhanje kod kuće, ekonomija u domu i odgoj djevojčica
  • XIII. Hrana i raspodjela rada u kući
  • XIV. Prehrana u institucijama
  • XV. Zaklučak: zajednički obroci i društvo