Prehrana i kultura
Permalink: | http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/ffzg.KOHA-OAI-FFZG:202452/TOC |
---|---|
Glavni autori: | Mennell, Stephen (-), Murcott, Anne (Author), Otterloo, Anneke H. van |
Ostali autori: | Schramadei, Lidija (Translator) |
Vrsta građe: | Knjiga |
Jezik: | hrv |
Impresum: |
Zagreb :
Naklada Jesenski i Turk : Hrvatsko sociološko društvo,
1998.
|
Nakladnička cjelina: |
Biblioteka Revije za sociologiju
|
Predmet: |
Sadržaj:
- II. Razvitak kulinarskih kultura
- III. Etnološko istraživanje hrane
- IV. Nutricionistički trendovi
- V. Vjerovanje i praksa o prehrani i zdravlju: laičko shvaćanje
- VI. Poremećaji u prehrani
- VII. Modeli konzumiranja hrane
- VIII. Nestašica i obilje
- IX. Prehrambena tehnologija i njezin utjecaj
- X. Utjecaj kolonijalizma i migracija na prehranu
- XI. Javna sfera: profesionalni kuhari i prehrana izvan doma
- XII. Kuhanje kod kuće, ekonomija u domu i odgoj djevojčica
- XIII. Hrana i raspodjela rada u kući
- XIV. Prehrana u institucijama
- XV. Zaklučak: zajednički obroci i društvo