Monte Carlo simulacije slučajnih veličina, nizova i procesa - Limić, Nedžad (Element, 2005)
Sadržaj: 1. Paslučajni brojevi ; 2. Simulacija slučajne veličine ; 3. Simulacija vremenskog niza slučajnih veličina ; 4. Simulacija Markovljevog lanca ; 5. Simulacija Markovljevog procesa skokova ; 6. Simulacija Brownovog gibanja ; 7. Konvergencija aproksimacija