Valorizacija intermodalnoga logističkoga koridora Ploče-Mostar-Sarajevo-Vukovar (Srednji Jadran - Podunavlje) - Steiner, Sanja (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2017)
Sadržaj: 1. Uvod ; 2. Deklaracija o domovinskom koridoru Jadran-Podunavlje ; 3. Radovi sa znanstvenog skupaPoložaj Hrvatske u mreži devet glavnih europskih koridora ; 4. Prikaz koridora koji obilaze područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine ; 5. Značenje i status te perspektive prehrambene industrije u Republici Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju ; 6. Prometno-prostorna interakcija regionalnog razvoja ; 7. Pretpostavke i perspektive poljoprivredne proizvodnje u delti Neretve ; 8. Vrednovanje prirodnih resursa za razvoj poljoprivrede donje Neretve ; 9. Značenje višenamjenskog kanala Dunav - Sava za povezivanje Hrvatske s europskim plovnim putevima ; 10. B.E.P.O. Neretva - program gospodarskog razvoja ; 11. Multimodalni prometni koridor Ploče - Vukovar ; 12. Regulatorni aspekti tranzita između EU i non-EU područja ; 13. Međusobni utjecaj koridora Vc i Jadransko-jonskog koridora i njihova važnost u prometnom povezivanju srednjeg Jadrana i Podunavlja ; 14. Društveni kontekst pripreme i realizacije projekta B.E.P.O. Neretva - prethodna pitanja za pripremu istraživanja stavova i mišljenja lokalnog stanovništva Hercegovine i Dalmacije ; 15. Pravni okvir za realizaciju B.E.P.O. projekta ; 16. Potencijalni razvoj zračnog prometa u okruženju luke Ploče ; 17. Prometna infrastruktura koridora Vc u funkciji proširenja gravitacijske zone luke Ploče ; 18. Koridor Jadran - Podunavlje u kontekstu intermodalnog sustava Jadran - Baltik - Crno more ; 19. Perspektive prometnog razvoja luke Ploče uvjetovane izgradnjom terminala za rasute terete ; 20. Prilog opravdanosti izgradnje kontejnerskog terminala u luci Brčko kao dijela intermodalnog logističkoga koridora Ploče-Mostar-Sarajevo-Vukovar ; 21. Prometno povezivanje Bosne i Hercegovine u kontekstu uspostave intermodalnih prometnih koridora ; 22. Kosovo - Infrastructure Project Financed by European Union ; 23. Analysis of Bottlenecks Related to Port of Ploče and its Bosnian Link ...