Hrvatska prirodna bogatstva - Neidhardt, Velimir (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2016)
Sadržaj: 1. Predgovori ; 2. Energenti i obnovljivi izvori energije ; 3. Pitke vode - prirodni izvori ; 4. Metalne i nemetalne mineralne sirovine ; 5. Šume ; 6. Poljoprivreda ; 7. Morsko podneblje ; 8. Infrastruktura ; 9. Ekonomika i gospodarenja prirodnim resursima