Fizičke veličine i jedinice međunarodnog sustava - Cvitaš, Tomislav (Hrvatsko kemijsko društvo, 1980)
1. Uvod ; 2. Mjerenje, fizičke veličine i jedinice ; 3. Veličine i jedinice međunarodnog sustava ; 4. Mehanika ; 5. Elektromagnetizam ; 6. Molekularne i srodne znanosti ; 7. Termodinamika ; 8. Elektrokemija ; 9. Kemija površina i koloida ; 10. Prijenos ; 11. Svjetlost i zračenje ; 12. Atomska i nuklearna fizika ; 13. Označivanje fizičkih veličina i jedinica ; 14. Preporuke za matematičke simbole ; 15. Računanje s fizičkim veličinama ; 16. Preračunavanje jedinica ; 17. Opće fizičke konstante ; 18. Relativne atomske mase elemenata i nuklida