Zgrada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu : 1913.-2013 - Knežević, Snješka (Sveučilište u Zagrebu, 2013)
Sadržaj: 1. Proslov (Aleksa Bjeliš) ; 2. Sveučilišna biblioteka u Zagrebu : nastanak i mjesto, arhitektonska, estetska i simbolička obilježja ; 3. Između secesije, neoklasicizma i moderne : prilog interpretaciji zgrade Sveučilišne knjižnice Rudolfa Lubynskoga u Zagrebu ; 4. O konstrukciji zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (Božidar Uršić) ; 5. Likovni opus u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Vera Kružić-Uchytil) ; 6. Nacionalna i sveučilišna knjižnica : od knjižnice Isusovačkog kolegija do europske knjižnice (Josip Stipanov) ; 7. Sveučilišna knjižnica u povijesnom kontekstu : od početka 19. stoljeća do raspada Austro-Ugarske (Stjepan Matković) ; 8. Nastanak i razvoj dvojnosti Nacionalne i sveučilišne knjižnice u europskom kontekstu - od 19. do 20. stoljeća (Daniel Barić) ; 9. Sveučilište - grad - knjižnice : u povijesti i budućnosti (Bojan Baletić) ; 10. Knjižnice sastavnica Sveučilišta u Zagrebu