Hrvatske vode od Jadrana do Dunava : Croatian Waters from the Adriatic to the Danube : 2. hrvatska konferencija o vodama : 2nd Croatian Conference on Waters, Dubrovnik, 1999. (Hrvatske vode, 1999)
1. Referati po pozivu ; 2. Interakcija atmosfere, tla i mora ; 3. Oceanografska i hidrografska problematika Jadranskog mora ; 3. Zaštita i korištenje Jadranskog mora u sustavu prostornog uređenja na principima održivog razvitka ; 4. Upravljanje vodnim resursima u različitim prostorima i hidrološkim uvjetima ; 5. Prilagodba zajednice izvanrednim situacijama (suše, poplave, klizišta) ; 6. Socijalni, politički i kulturološko-povijesni vidovi voda