Makarsko primorje danas : Makarsko primorje od kraja Drugog svjetskog rata do 2011. - Mustapić, Marko; Hrstić, Ivan (Zagreb : Grad Makarska, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, 2012)
Sadržaj: 1. Stanovništvo i njegove mogućnosti ; 2. Mjesna naseljska mreža i samouprava ; 3. Gospodarska evolucija : od poljodjelstva do prometa i turizma ; 4. Potresi 1962. godine u lokalnoj povijesti ; 5. Zapisi o identitetu 6. U ono vrijeme obrane
Bibliografija na kraju svakog poglavlja
Keywords: Makarska