Uvod u fiziku čvrstog stanja - Kittel, Charles (1970)
Sadržaj: 1. Struktura kristala ; 2. Dufrakcija na kristalu i recipročna rešetka ; 3. Hemijske veze u kristalima ; 4. Konstantne elastičnosti i elastični talasi ; 5. Fononi i vibracije rešetki ; 6. Toplotna svojstva izolatora ; 7. Fermijev gas slobodnih elektrona I ; 8. Fermijev gas slobodnih elektrona II ; 9. Energijske zone ; 10. Poluprovodnički kristali ; 11. Superprovodnost ; 12. Dielektrične osobine ; 13. Feroelektrični kristali ; 14. Dijamagnetizam i paramagnetizam ; 15. Feromagnetizam i antiferomagnetizam ; 16. Magnetska rezonancija ; 17. Optičke pojave u izolatorima ; 18. Tačkasti defekti u čvrstim telima ; 19. Dislokacije