Implementation and Evaluation of Online Learning at the Faculty of Dental Medicine and Health, Osijek, Croatia : Project Report = Uvođenje i evaluacija videokonferencijske nastave na Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek : izvješće o projektu - Jakab, Jelena; Pezerović, Davorin; Smolić, Martina; Smolić, Robert; Žulj, Marinko; Volarić, Nikola; Včev, Aleksandar (2021)
This paper presents the report on the project of implementation and evaluation of online learning at the Faculty of Dental Medicine and Health Osijek. The aim of this project was to include online learning in the teaching process at the Faculty of Dental Medicine and Health, and to assess student"s satisfaction with online learning implemented during elective courses in social sciences. Several dislocated study programs were included, where video conferencing equipment was installed and video conference lectures were held during elective courses in social sciences (Health economics, Health management, Quality control) using Carnet video conferencing system. Lectures were recorded and made available for students to access at different times and locations. An anonymous survey assessing students" experience and perception of online education was conducted after each course as a part of the regular anonymous course evaluation survey. A large proportion of students were satisfied with the online lectures and agreed that online teaching improves education quality.
Ovaj rad predstavlja izvještaj o projektu implementacije i evaluacije online-nastave na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Cilj projekta bio je razviti praktične vještine i predvidjeti eventualne izazove i poteškoće tijekom online-učenja, postupno povećavajući udio kolegija koji će se uključiti u proces online-nastave. Uključeno je nekoliko dislociranih studijskih programa. Instalirana je videokonferencijska oprema nakon čega je održana online-nastava iz izbornih kolegija u području društvenih znanosti (Ekonomika u zdravstvu, Menadžment u zdravstvu, Kontrola kvalitete) korištenjem CARNET-sustava. Predavanja su snimljena i postavljena na poslužitelj čime je studentima omogućen pristup njima u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Nakon svakoga kolegija provedena je anonimna anketa kojom se ispitalo iskustvo i mišljenje studenata o online-nastavi. Gotovo svi studenti bili su zadovoljni online-nastavom i mišljenja su da ona poboljšava kvalitetu obrazovanja.
Bibliografija
Summary.