Odgoj za vrijednosti u okvirima kurikula predmeta društveno-humanističkoga područja - Brković, Vjera (Array, 2021)
Područje odgoja za vrijednosti interdisciplinarno je s obzirom na to da se tom temom bave znanosti poput filozofije, pedagogije, psihologije, antropologije, religijskih znanosti, kao i međupredmetne kurikulne teme. U okviru odgojno–obrazovnih znanosti nameće se pitanje za koje vrijednosti odgajati mlade. Cilj je ovoga rada sažeto prikazati razvoj odgojno–obrazovnih vrijednosti kroz povijest, definirati pojam odgojno–obrazovnih vrijednosti te analizom kurikula nastavnih predmeta društveno–humanističkoga područja odgovoriti na pitanje koje se vrijednosti razvijaju kroz odgoj i obrazovanje.