Povijesni razvoj znanstvenog polja metalurgije od Tehničke visoke škole do osnivanja Metalurškog odjela Tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Gojić, Mirko (Array, 2021)
Ovaj rad je pregled povijesnog razvoja znanstvenog polja metalurgije u području tehničkih znanosti od Tehničke visoke škole do osnivanja Metalurškog odjela Tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Prikazan je razvoj nastavne, znanstvene i stručne aktivnosti uključujući nastavnike koji su predavali predmet Metalurgija u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1919. do 1960. godine. Prikazan je također i doprinos razvoju polja metalurgije industrijskog metalurškog sektora u Republici Hrvatskoj.