Usporedba mogućnosti Zadaća (Assignments) u Teamsu i Edmodu - Naranđa, Iva (2021)
U radu će se usporediti mogućnosti Zadaća (Assignments) u MS Teamsu i Edmodu, gledano s pozicije učitelja i učenika. Predstaviti će se online istraživanje o primjeni mogućnosti Zadaća na nastavi informatike, kako tijekom nastave u školi, tako i za vrijeme nastave na daljinu koje se provelo u prosincu 2020. među učenicima šestih i sedmih razreda II. osnovne škole Čakovec kako bi se dobila povratna informacija o primjeni ovih mogućnosti, gledano od strane učenika. Sudjelovanje u istraživanju bilo je anonimno, a provedeno je putem online upitnika kreiranog pomoću Google obrasca. Pitanja su se odnosila na nastavu informatike i primjenu Zadaća. Opcija Zadaća dostupna je učiteljima i učenicima kako bi se na jednom mjestu objedinile sve aktivnosti povezane s nekim zadatkom i kako bi se omogućilo jednostavno praćenje napretka učenika, davanje povratnih informacija učenicima i vođenje statistike za cijeli razred i svakog pojedinog učenika. Višegodišnje iskustvo u nastavi s obrazovnom mrežom Edmodo i nešto kraće iskustvo u radu s aplikacijom Teams, omogućilo je uočavanje nekih razlika, prednosti i nedostataka. Budući da je trenutna generacija učenika koristila Edmodo i Teams, pojavila se ideja da se provede istraživanje kako bi se dobio uvid u to kako učenici doživljavaju rad s Zadaćama na Edmodu i Teamsu. U ovom radu opisuje se provedeno istraživanje, predstavlja analiza rezultata i prikazuju se zaključci do kojih je dovelo istraživanje. Uz to, rad sadržava usporedbu mogućnosti Zadaća na Edmodu i Teamsu gledano s pozicije učitelja.
The paper will compare the possibilities of Assignments in MS Teams and Edmo-do, viewed from the position of teachers and students. An online research on the application of the Possibilities task will be presented in the teaching of informatics, both during school teaching and during distance learning, which was conducted in December 2020 among sixth and seventh grade II students. elementary school Čakovec in order to get feedback on the application of these possibilities, seen by students. Participation in the survey was anonymous and was conducted through an online questionnaire created using a Google form. The questions were related to the teaching of informatics and the application of the Tasks. The Task option is available to teachers and students to bring together all the activities related to a task in one place and to allow easy monitoring of student progress, giving feedback to students and keeping statistics for the whole class and each individual student. Many years of teaching experience with the Edmodo educational network and a somewhat shorter experience working with the Teams application, made it possible to notice some differences, advantages and disadvantages. Because the current generation of students used Edmodo and Teams, the idea arose to conduct research to gain insight into how students experience working with Tasks on Edmodo and Teams. This paper describes the conducted research, presents an analysis of the results and presents the conclusions reached by the research. In addition, working with-states compares the task assignments on Edmod and Teams viewed from a teacher's position.
Bibliografija: 4 jed.
Sažetak ; Summary.
Keywords: Edmondo -- Teams; Informatika -- Osnovna škola -- Edukacija -- Nastava na daljinu