Hrvatski tisak na području današnje Mađarske u godinama nakon Prvog svjetskog rata - Balić, Silvestar (Array, 2021)
U godinama nakon Prvog svjetskog rata (1918.-1921.) na području današnje Mađarske izmijenilo se nekoliko državnih formacija. Cilj ovoga rada je razotkriti postojanje hrvatskih izdanja (knjige, periodika, sitni tisak) koja nastaju u ovom razdoblju na području današnje Mađarske i izravno ili neizravno su povezana s ustanovama ili pojedincima koje financira država. Rad se temelji na popisu koji sakuplja hrvatska izdanja objavljena od 1918. do 2015. na području današnje Mađarske. Budući da je nakladništvo za manjine u Mađarskoj u tematiziranom razdoblju čvrsto povezano s državnim ustanovama, jedan dio rada posvećen je manjinskoj politici Mađarske u ovom razdoblju. Uvidom u sadržaj izdanja stječe se dojam da je riječ o nakladništvu s jakim propagandnim karakterom.