Socijalna topografija srednjovjekovnog Dubrovnika : primjer posjeda obitelji Mençe u burgusu na prijelazu 13. u 14. stoljeće - Benyovsky Latin, Irena (Array, 2020)
U radu se donosi detaljan pregled nekretnina koje je u dubrovačkom burgusu posjedovala vlasteoska obitelj Mençe tijekom 13. i u prvoj polovici 14. stoljeća. Prati se međusobna povezanost obiteljske strukture jedne od najutjecajnijih obitelji toga razdoblja, urbanoga razvoja grada te političko-društvenih okolnosti. U radu je primijenjena metodologija istraživanja socijalne topografije u urbanoj povijesti.