Posjeti stranih ratnih brodova Splitu tijekom 1970-ih i 1980-ih godina - Barić, Nikica (Array, 2020)
Na temelju dokumenata Službe državne sigurnosti Socijalističke Republike Hrvatske u prilogu su prikazani posjeti stranih ratnih brodova Splitu tijekom 1970-ih i 1980-ih godina. U tom razdoblju hladnoga rata i blokovske podjele, Jugoslavija je izvanblokovska zemlja i istaknuta članica Pokreta nesvrstanih. Navedeni izvori omogućuju prikazivanje kronologije posjeta ratnih brodova stranih mornarica Splitu koji su najviše posjećivali američki i sovjetski ratni brodovi. Također, navedeni izvori prikazuju kako je jugoslavenska strana nadzirala predstavnike stranih država i kako su ti predstavnici gledali na Jugoslaviju i na grad Split.