Elektronska forma Rečnika SANU kao izvor za izradu Rečnika srpske lingvističke terminologije - Jovanović, Vladan (Array, 2020)
U radu se istražuju lingvistički termini u Rečniku SANU dobijeni metodom ekstrahovanja ove leksike iz digitalne forme ovog rečnika, koju zasad čini 20 objavljenih knjiga (A–pogdegod). Osim predstavljanja metodoloških postupaka pomoću kojih se došlo do rečničkog korpusa lingvističkih termina, u radu se utvrđuje relevantnost korpusa dobijenog pomenutim metodama, a deo dobijenog materijala sravnjuje se i proverava sa materijalom u drugim rečnicima – u prvom redu specijalnim rečnicima lingvističkih termina. Cilj rada je da se pokaže kako i u kojoj meri elektronska forma Rečnika SANU može poslužiti kao relevantna baza za izradu Rečnika srpske lingvističke terminologije.