Morfološko-naglasna obrada glagola u Mrežniku - Vidović, Domagoj, lingvist (Array, 2020)
U ovome se radu opisuje morfološko-naglasna obradba glagola u Mrežniku. U uvodnome se dijelu naznačuju temeljne odrednice razvoja hrvatske naglasne norme od XIX. stoljeća s posebnim naglaskom na utjecaj hrvatskih dijalektologa, povjesničara jezika i akcentologa na njezin razvoj. Ujedno se stanje u hrvatskome standardnom jeziku uspoređuje sa stanjem u tipološki srodnim europskim tonskim jezicima. U središnjemu se dijelu rada opisuju načela naglašivanja u Mrežniku te iznose primjeri obradbe glagola.