Avulzija tibijalnog tuberkula s razvojem reverzibilne pareze stopala kod adolescenta : Tibial tubercle avulsion fracture with concomitant reversibile foot paresis in adolescent - Jurdana, Hari (Array, 2020)
Cilj: Cilj rada bio je prikazati da i manje traume u adolescentno doba mogu uzrokovati avulziju tuberositasa tibije te ukazati na mogućnost nastanka kompartment sindroma. Prikaz slučaja: Kod dječaka u dobi od 15 godina pri promjeni smjera kretanja došlo je do avulzije tuberositasa tibije. Ozljeda je popraćena velikim edemom. Nakon operacije razvila se pareza peronealnog živca koja je uz medikamentoznu i fizikalnu terapiju regredirala u cijelosti. Zaključak: Pri sumjnji na avulziju tuberositasa tibije potrebna je žurna dijagnostika i liječenje. Zbog mogućeg nastanka sindroma kompartmenta potreban je pojačan nadzor u perioperacijskom periodu.