Informacione znanosti i službe : njihova struktura, odnosi i politika - Težak, Božo (Array, 2020)
U odvojenim poglavljima ukratko su opisani: glavna razdoblja komunikacije; četiri stupnja pismenosti; informacioni procesi, operacije i institucije u povijesnoj perspektivi; osnovni lanac informacijskih „kontaktnih točaka“; odnosi između „kontaktnih točaka“; i neki savjeti za politiku znanstvenih institucija, kao što su arhivi, knjižnice i dokumentacijski centri, kao i korištenje novih alata, kao što su računala i telekomunikacijski centri. Naglašena je uloga obrazovanja, kao potencijalnog izvora novih informacija (emitters) i različitih vrsta korisnika (apsorbera) na sveučilišnoj razini.