Hemeroteka Etnografskoga muzeja u Zagrebu - Komlenac, Hana (Array, 2020)
Rad donosi prikaz procesa sistematizacije i digitalizacije hemerotečne građe u Etnografskom muzeju s naglasakom na shvaćanje pojma hemeroteke tijekom sto godina djelovanja Muzeja. U uvodnom je dijelu predstavljena hemeroteka unutar teorijskih i zakonodavnih okvira na temelju koje je započet rad tijekom 2019. godine. Nadalje, tekst donosi spoznaje koje su prethodile današnjem stanju hemeroteke što uključuje analizu građe, odnosno politike skupljanja hemerotečne građe. Osim dosadašnjega procesa digitalizacije i obrade građe u fondu Hemeroteke, rad se bavi i suvremenim praksama.