Metoda beskonačnog spusta i Fermatov posljednji teorem - Alković, Ivona (Array, 2020)
Fermatov posljednji teorem i potraga za njegovim dokazom je poznata i onima koji nisu detaljno proučavali matematiku. U ovom radu ćemo dati kratki uvod u Posljednji teorem i predstaviti konstrukciju Pitagorinih trojki i Fermatovu metodu beskonačnog spusta kojom je dokazao da je teorem istinit za slučaj n = 4, to jest, da diofantska jednadžba x**4+y**4 = z**4 nema rješenja.