[Mijo Ćurković, rukopisna ostavština] - Ćurković, Mijo (1852)
Ostavština Mije Ćurkovića sadrži 17 jedinica rukopisnih nota (većinom autografi i nekoliko prijepisa).
Mijo Ćurković, hrvatski skladatelj (Arbanasi, 7. II. 1852 – Arbanasi, 23. IX. 1936). Bogosloviju završio u Zadru, gdje je učio i glazbu. Inače u glazbi uglavnom samouk, uspješno se bavio i pjevanjem. Kao svećenik službovao u Preku na Ugljanu i u župi Diklo. Skladao uglavnom crkvenu glazbu (mise, moteti, litanije, marijanske solo popijevke, dvopjevi i tropjevi uz pratnju orgulja), ali i svjetovne zborove. Glazba mu je pod utjecajom talijanskog belkanta i, povremeno, hrvatskog pučkog melosa.
Keywords: Notirana glazba; Crkveni napjevi; Mise (glazba); Litanije (glazba); Moteti; Zborske partiture; Višeglasne pjesme