Jurisdikcijski prigovori u praksi arbitražnog suda za sport - Badžim, Lovro (Array, 2020)
Ovaj radi bavi se raznim aspektima ugovora kojima stranke ugovaraju nadležnost Arbitražnog suda za sport za odlučivanje u njihovoj pravnoj stvari, kao i pojavnim oblicima arbitražnih ugovora – kako je propisano, kakav je stav u svojim odlukama zauzeo CAS i kako se o valjanosti takvih ugovora izjasnio Švicarski federalni sud u nekoliko svojih najrelevantnijih odluka. Namjera ovog rada jest ukazati na probleme s kojima se stranke pro futuro mogu susresti, uvođenjem subjektivnih interpretativnih kategorija (od strane tribunala) kao elemenata u strogo formalni zakonski akt, te ponuditi određene alternative nekim postupovnim principima ustanovljenima kroz praksu Švicarskog federalnog suda.