Interpretacija djela Bartola Felbingera kao mogućnost uspostavljanja škole : Interpretation of Bartol Felbinger's works as a way to establish a school - Uchytil, Andrej (Array, 2020)
Radom su tematizirana djela Bartola Felbingera kroz prizmu njemu svojstvenih, i danas aktualnih i pozitivno evaluiranih, koncepcijskih razina projektantskog pristupa. Takvim je postupkom djelovanje arhitekta percipirano u kontekstu profilacije zagrebačkih gradograditeljskih uzusa odnosno inicijacije duktusa hrvatske moderne arhitekture. Usporedno su obuhvaćene Felbingerovu djelu inherentne teme klasicizma i bidermajera u domeni arhitektonske kulture kontinentalne Hrvatske.