Održivi urbani razvoj u kontekstu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja : pregled kriterija, sustav ocjenjivanja i odabira javnih projekata za EU financiranje = Sustainable urban development in the context of integrated territorial investments : criteria, evaluation system and selection of public projects for EU funding - Iharoš, Boris (Array, 2020)
Tema rada jesu javni projekti u Republici Hrvatskoj u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja Europske unije. Istraživanje je obuhvatilo kriterije, sustav ocjenjivanja i odabira projekata. Rad ukazuje na važnost teritorijalne kohezije te prikazuje ciljeve i prioritete regionalnog razvoja Republike Hrvatske u kontekstu regionalnih politika Europske unije. Prepoznato je da interdisciplinarno vođenje javnih projekata u etapi pripreme predstavlja temelj za održivi urbani razvoj.