Organizacija obnove Zagreba nakon potresa 1880. godine : Organization of repair and reconstruction works in Zagreb after the 1880 earthquake - Damjanović, Dragan, povjesničar umjetnosti (Array, 2020)
Članak govori o organizaciji obnove Zagreba nakon potresa 9. 11. 1880. godine. Usredotočuje se na način na koji su tijela tadašnje hrvatske Zemaljske vlade, zagrebačkoga Gradskog poglavarstva i drugi organi vlasti, obnavljali tijekom studenoga i prosinca 1880. javne građevine te kontrolirali obnovu privatnih zgrada. Završni se dio teksta usredotočuje na način na koji su osigurana potrebna sredstva za obnovu grada.