Trogirski rezidencijalni sklopovi s dvorištem i kulom tijekom srednjega vijeka : metodologija istraživanja i principi transformacija = Residential complexes with courtyards and towers in medieval Trogir : research methodology and principles of transformation - Plosnić Škarić, Ana (Array, 2020)
Cilj je ovoga rada predočiti metodologiju istraživanja rezidencijalnih sklopova s dvorištem i kulom u Trogiru te principe njihova transformiranja u razdoblju od 13. do 15. stoljeća, koji su uvjetovani novim pravnim, društvenim i ekonomskim okvirom, pri čemu se njihova sudbina sagledava i kroz političke mijene i osobne perspektive njihovih vlasnika.