Maksimirski majur u Zagrebu : prostorno-arhitektonski razvoj od 18. stoljeća do 1921. godine = Maksimir's homestead in Zagreb : spatial and architectural development from the 18th century to 1921 - Duić, Marin (Array, 2020)
Istražuje se prostorni i arhitektonski razvoj majura nastalog u sklopu maksimirske biskupske šume koja se od kraja 18. do sredine 19. stoljeća preuređivala u velik javni perivoj-park. Majur je bio važan gospodarski, edukacijski i funkcionalni sadržaj velikoga parka. Istraživanje se temelji na analizi povijesne kartografske i nacrtne dokumentacije s ciljem utvrđivanja prostornih i graditeljskih mijena dok je majur bio u posjedu Zagrebačke nadbiskupije.