Prema kontekstualnom proročkom propovijedanju - Grujić, Filip (Array, 2020)
Ovaj je tekst rasprava o proročkom propovijedanju definiranom u okviru homiletike. Iznosi teološki i praktičan prikaz ovoga stila propovijedanja, dok aktivno traži način da ga kontekstualizira u hrvatskim okolnostima. Tekst nudi nekoliko odgovora na pitanje: Što je proročko propovijedanje te kako i zašto se ono provodi? Ujedno služi kao izazov i početak rasprave o proročkom propovijedanju u hrvatskom kontekstu. Dok Crkva u okruženju, koje je sve više poslijekršćansko, traži načine komuniciranja Evanđelja sa širom društvenom zajednicom, svjesna da polako gubi svoj povlašteni položaj, čini se važnim ponovno pronaći taj proročki glas koji ljude i institucije moći poziva da se pomire s Bogom i da na ljudska bića počnu gledati kao na svoje bližnje, a ne kao na sredstva.