Poimanje distanazije i transhumanizma iz perspektive sestrinske profesije - Gložinić, Terezija (Array, 2020)
Rad prezentira rezultate istraživanja o stavovima studenata preddiplomskoga studija sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu o praksi produženja života, o terapijskoj upornosti, tj. o distanaziji i o utjecaju transhumanističkih ideja na čovjekov život i na njihovu (buduću) sestrinsku profesiju. Istraživanje obuhvaća i stavove o smrti te o samom produljivanju ljudskoga života. Na temelju rezultata autori zaključuju da postoje razlike u stavovima i u poznavanju pojmova, koje su uglavnom povezane s radnim iskustvom i vrstom studija.