Tko je moj bližnji? (Lk 10,29) : Isusov odnos prema drugomu i drugačijemu - Fužinato, Silvana (Array, 2020)
Pitanje odnosa prema drugomu i drugačijemu pitanje je s kojim se susreće svaki čovjek. Promišljajući o Isusovu dijalogu sa zakonoznancem o zapovijedi ljubavi (Lk 10,25–37), članak pokušava odgovoriti na pitanje: Tko je moj bližnji? Pokušava se definirati Isusov odnos prema drugima i drugačijima. Odlomak 10,25–37 iz Lukina evanđelja analiziramo komunikacijskim pristupom, koji pripada semiotičkoj metodi interpretacije Svetoga pisma i koji posebnu pozornost pridaje pragmatičkoj snazi i ulozi teksta.