Sekvestracija nekretnine u svjetlu zaštite prava na mirno uživanje imovine - Mihelčić, Gabrijela (Array, 2019)
Autorice u radu analiziraju institut privremene uprave na nekretnini u općem i odabranim posebnim režimima. U prvom dijelu rada daje se prikaz geneze instituta, a zatim promatraju njegove pretpostavke i obilježja. Istaknuti su zahtjevi potrebni za uspostavljanje privremene uprave u nacionalnom uređenju, tj. da je od vlasnika zatraženo određeno činjenje koje je on uskratio, a u povodu zaštite određenih dobara. Zatim su analizirana obilježja privremenosti i ograničenja izvršavanja vlasničkopravnih ovlasti na stvari analizirana s obzirom na značajke zaštite prava na mirno uživanje imovine. Istaknuto je da se radi o trećem pravilu o kontroli korištenja imovine i promatralo se je li određenim uređenjem narušena pravična ravnoteža, odnosno jesu li ograničenja koja je država nametnula u okviru polja slobodne procjene razmjerna (proporcionalna).