Novo stvarnopravno uređenje lovišta - Pichler, Davorin (Array, 2019)
Novi Zakon o lovstvu treba stvoriti pretpostavke za uvođenje više reda u lovstvu uređivanjem odnosa između lovoovlaštenika i davatelja prava lova te preciznije urediti privatnovlasničke odnose kao pretpostavke bržega razvoja lovnog turizma i unaprjeđenja lovstva kao važne gospodarske grane. U radu se problematizira pitanje stjecanje prava vlasništva na divljači te status divljači i trofeja divljači kao stvari ograničenih u prometu. Kritizira se zakonsko rješenje isključenja naknade štete za šume i šumska zemljišta kao dobara od interesa za Republiku Hrvatsku te ostvarivanje proklamiranog načela razmjernosti između ograničenja vlasničkih ovlaštenja i ostvarivanja prava lova. Otvorena pitanja o kojima bi zakonodavac trebao voditi računa pri uređenju prava lova mogu poslužiti i eventualnim de lege ferenda rješenjima vlasničkopravnih odnosa u lovstvu.