Sustav za planiranje i implementaciju projektnih zadataka u nastavi informatike - Vrsaljko, Sara (Array, 2019)
Nastava i oblik poučavanja orijentiran na projekte i rješavanje projektnih zadataka predstavlja odmak od klasične nastave i samim time učenicima je drugačija i zanimljivija. U ovom radu je iznesen prijedlog jednostavnog sustava za planiranje nastave informatike orijentirane rješavanju projektnih zadataka, kao prijedlog učiteljima i nastavnicima za pripremanje učenika za složeniju, projektno zasnovanu nastavu. Takav sustav predviđa planiranje, definiranje cilja, ishoda, uvodno testiranje, realizaciju, provjerljivost ishoda te analizu zadovoljstva. Cilj je ovakvog pristupa da se učenicima kroz zanimljivu temu (miniprojekt) približi problematika iz nastavnog kurikuluma te da se, na temelju povratne informacije od učenika, ustanovi njihova motiviranost za složenije strategije učenja i poučavanja, kao što je projektna nastava.