Karakteristike softvera za vizualizaciju podataka - Juričić, Vedran, inženjer (Array, 2020)
U radu je definirana vizualizacija podataka, navedena je njezina važnost prvenstveno u znanosti i modernim poslovnim procesima, ali i u ostalim područjima, poput medicine i bankarstva. Analiza, pa tako i vizualizacija, velikih količina podataka danas se obavlja pomoću raznih alata, koji se razlikuju u cijeni, platformi, kvaliteti korisničke podrške, mogućnostima i funkcionalnosti. U radu se analiziraju i uspoređuju karakteristike velikog broja alata za vizualizaciju podataka s ciljem da se pronađu njihove najzastupljenije mogućnosti, odnosno zajednička funkcionalnost većine današnjih alata. Osim navedene analize, u radu se analizira i njihova raspoloživost na platformama i operacijskim sustavima, opcije korisničke podrške, cijena itd.