Kratko proljeće anarhije : Studentski list veljača - lipanj 1978. : marginalije uz raspuštanje uredništva Studentskog lista zbog objavljivanja temata uz desetu obljetnicu studentskih prosvjeda 1968. godine - Zebić, Enis (Array, 2020)
Studentski prosvjedi 1968. bili su traumatska tema za cijelog kasnijeg trajanja jugoslavenskog socijalizma. Prvo, zato što je po prvi puta netko masovno marksističkom frazeologijom osporio isključivi monopol vlasti Saveza komunista, drugo, zato što je 1968. na ulicu iznijela (poznate i bolne!) strukturne probleme sustava, treće, što je vlast represijom i demagogijom eutanazirala studentski pokret i četvrto – što problemi koje su isticali »šezdesetosmaši« nisu razriješeni sve do propasti jugoslavenskog socijalizma, a priličnim dijelom su toj propasti i kumovali. Fenomen šezdesetosme dio je svojevrsne nečiste savjesti jugoslavenske nomenklature i u tom kontekstu treba interpretirati izravnu i meku represiju nad sudionicima i simpatizerima šezdesetosme, uključujući i »slučaj« raspuštanja uredništva zagrebačkog Studentskog lista 1978. godine.