Stradanje nesrpskog civilnog stanovništva na okupiranom području bivše općine Vukovar (1992.-1998.) - Ružić, Slaven (Array, 2020)
Autor je, na temelju izvornog arhivskog gradiva Republike Srpske Krajine, podataka Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, kao i dostupne literature, pokušao ustanoviti broj stradalog (ubijenog) nesrpskog civilnog stanovništva okupirane vukovarske općine u razdoblju od siječnja 1992. do siječnja 1998. godine. Pritom se rukovodio činjenicom da je navedena tematika, neovisno o svojemu značaju, u suvremenoj hrvatskoj historiografiji gotovo posve zanemarena. Tekst, sukladno tome, valja smatrati tek uvodom u buduća, kompleksnija istraživanja problematike vezane uz izravne demografske gubitke domicilnog stanovništva na širem vukovarskom području za trajanja Domovinskog rata.