Život svećenika u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji u 18. stoljeću na primjeru don Filipa Kuncula - Koncul, Antun (Array, 2019)
Članak donosi prikaz života svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije u 18. stoljeću na primjeru don Filipa Kuncula, koji se zbog straha od turskoga progona sklonio na prostor Dubrovačke Republike, a taj svoj čin, kao i odbijanje naredbe da se vrati u biskupiju, trebao je braniti pred vlastitim biskupom. Na njegovu primjeru dan je kratak pregled odnosa unutar Katoličke crkve u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, kao i njezinih odnosa prema tamošnjim osmanskim vlastima.