Pripojenje Međimurja Kraljevstvu Srba, Hrvata i Slovenaca : od neuspjeloga pokušaja 13. studenog do uspješnoga zaposjedanja Međimurja 24. prosinca 1918. godine - Vuk, Ivan, povjesničar (Array, 2019)
Autor na temelju arhivske građe iz Zagreba i Beograda, novinskih izvještaja i stručne literature daje prikaz događanja u Međimurju koja su uslijedila nakon narodnih istupa ili Međimurske revolucije. Prikazan je pokušaj zaposjedanja 13. studenog 1918., koji je zbog nedovoljne pripremljenosti propao. Uslijedile su intenzivne pripreme za drugu vojnu akciju, koja je uspješno provedena 24. prosinca 1918., kada je Međimurje vojnim putem pripojeno ostatku hrvatskih zemalja, tj. novoosnovanome Kraljevstvu Srba, Hrvata i Slovenaca.