Operacija Hrvatske vojske "Vihor" u prosincu 1991. godine - Štefančić, Domagoj (Array, 2019)
Na temelju izvorne dokumentacije vojnih i civilnih ustanova pobunjenih hrvatskih Srba te postrojbi Jugoslavenske narodne armije prikazano je stanje i djelovanje srpskih snaga, uključujući Jugoslavensku narodnu armiju, na okupiranom prostoru općina Glina i Petrinja, na kojem je u prosincu 1991. izvedena operacija Hrvatske vojske "Vihor". Opisana su i borbena djelovanja hrvatskih snaga u tom dijelu Pokuplja koja su prethodila operaciji. Dan je temeljit uvid u pripremu i tijek protunapada srpskih snaga, iz kojega je očita njihova nadmoć u artiljeriji i oklopu te doprinos starješina Jugoslavenske narodne armije izvedbi protunapada. Na kraju su izneseni i uspoređeni gubici obiju strana u ljudstvu i borbenim sredstvima, čime su sumirani učinci i posljedice operacije "Vihor".