Mađarska revolucija 1956. u svjetlu hrvatskoga tiska - Šokčević, Dinko (Array, 2019)
U ovom radu prikazan je odjek mađarske revolucije 1956. u hrvatskom tisku onoga vremena. Rad se uglavnom fokusira na članke i izvješća iz same 1956. godine, djelomično već od ljeta uoči izbijanja revolucije, najviše prostora posvećuje novinskim napisima iz vremena događaja (listopad, studeni, prosinac), a dijelom obuhvaća i napise u tisku iz prvih mjeseci 1957. godine. U radu se prikazuje i analizira odjek mađarskih zbivanja i u vodećim listovima Narodne Republike Hrvatske (Vjesnik, Narodni list), ali isto toliko važnosti pridaje se i člancima u tiskovinama hrvatske emigracije (Hrvatska revija, Hrvatska država, Hrvatski glas i drugi). Istodobno se rad osvrće i na splet tadašnjih jugoslavensko-mađarskih i jugoslavensko-sovjetskih odnosa.