Ambivalentni emocionalni registri subverzivne afirmacije kao političko-umjetničkog postupka : projekt Janez Janša - Bauer, Una (Array, 2019)
Iako se emocionalni registri često zanemaruju u evaluaciji konceptualnih projekata, ovaj članak tvrdi da je, primjerice u slučaju projekta Janez Janša, koji se služi strategijom subverzivne afirmacije, upravo njegova afektivna ambivalentnost ono što ga čini relevantnim i u umjetničkom i u političkom smislu. Mijenjanje imena trojice umjetnika u ime identično imenu političkog dinosaura Janeza Janše dovelo je do kompleksnih reakcija njihovih obitelji, prijatelja i umjetničkog konteksta kojem pripadaju. Te afektivne reakcije duboko su relevantne za razumijevanje ovog projekta, koji istovremeno želi i ne želi biti umjetnički, odnosno realizira se kroz vlastitu neodlučivost u tom smislu.