Demografska analiza stanovništva grkokatoličke župe Kričke : Demographic analysis of Greek catholic population of Kričke - Mišur, Ivo (Array, 2019)
U radu će se prikazati kretanje broja vjernika grkokatoličke župe Kričke od njezina osnutka 1832. godine do druge polovice 20. stoljeća. Provest će se demografska analiza popisa stanovnika iz 1916. godine. Također će se na temelju dostupnih podataka analizirati demografsko kretanje stanovništva (začeća, rođenja, vjenčanja i smrti) u razdoblju od 1916. do 1940. godine. Za to razdoblje bit će prikazan fond imena i njegova brojnost. Na kraju će se analizirati problematika proučavanja povijesti župe kao i cijeloga Dalmatinskog vikarijata te njezina korištenja u političkim obračunima.