Prostorna percepcija u inženjerskom obrazovanju Spatial perception in engineering education - Pletenac, Lidija; Jurić, Maura (2019)
Sposobnost prostorne percepcije, neophodnu u STEM1 području, pratimo kod naših studenata i prilagođavamo oblike rada potrebama studenta. Digitalizirali smo testove MRT i MCT te uveli multimedijalne nastavne materijale u e-kolegije. Slaba prostorna percepcija glavni je uzrok poteškoća pri rješavanju zadataka u prostoru na svim tehničkim kolegijima, posebno na geometrijskim. Prostorna percepcija razvija se vježbom. Rad analizira ovaj problem, daje prikaz rezultata ispitivanja (MRT i MCT) i primjene digitalnih nastavnih materijala. Analiza rezultata pokazuje poboljšanje kroz semestar.
Spatial perception abilities are necessary in STEM field, so we have been monitoring them and adapting our teaching methods to student needs. We digitized MRT and MCT tests and created new multimedia teaching materials for e-courses. Low spatial perception is the biggest problem in solving geometric tasks in space. This affects all technical courses, especially geometric ones. Spatial abilities develop with exercise. This paper analyzes this problem, gives an overview of MRT and MCT test results and describes the use of digital teaching materials.
Bilješke uz tekst.
Bibliografija: 8 jed.
Sažetak ; Abstract.
Keywords: Prostorna predodžba -- Prostorna percepcija -- Studenti -- Testiranje